Ha azt hiszed, kimaxoltad a környezetvédelmet, amikor organikus, vagy  Oeko-Tex termékeink közül választottál...nos, nem egészen.

Itt a mi válaszunk az aszályos időkre, a természeti katasztrófákra és az élet organikus kérdéseire, amely a tiéd is lehet!

cegespolo tiger cotton

Egy márka, egy termék, ami nem csak organikus, de nem kisebb nagyság, mint bengáli tigris előtt tiszteleg! Üdvözöljük a a fedélzeten a dán Neutral Tiger termékcsaládot!

Indiai gyártás dán irányítással, B2B-ra hangolva, mindent a fenntarthatóság és a vadvilág védelme mögé sorolva: ez a Neutral Tiger Pamut termékcsalád.

cegespolo tiger cotton map

A Neutral legújabb és egyben - szerintünk - legnagyobb dobása a lehető legjobbkor érkezett meg Magyarországra: miközben mindenki a vízhiányról, az aszályról a még többet (kellene) tegyünk a környezetünkért bűvkörében él, a Neutral Tiger termékekkel nem kevesebbet kínálunk nektek, mint egy olyan termékcsaládot, mely 5 hosszú év gondos tervezése, szervezése és tudatos vezetői gondolkodás révén elérte. hogy:

14.000-ből 4000 indiai farmer

- állt át teljesen organikus pamut (biopamut) termelésére

- ezen farmereknek nőtt a biodiverzitása

- termőföldjeiken és az azt körülölelő vadvilágban összhangba került a vadvilág és a gazdálkodás/termelés

- megvalósult a szoros és hosszú távú együttműködés  a WWF-el

A Neutral brand két dán – Lars Ben és Christina Larsen – több mint 20 éves textilipari tapasztalatára alapozva született meg 2008-ban. Az volt a nem titkolt céljuk, hogy egy olyan márkát hozzanak létre, amely egyet jelent a bolygó, az alkotó/dolgozó ember, valamint a természet tiszteletével és megbecsülésével.

A ruhagyártás területén ma már a Neutral brand támasztja a legmagasabb szociális, etikai és környezeti kritériumokat.

 A Neutral Tiger termékcsalád célja nem kevesebb, minthogy a fenntarthatóbb jövő érdekében mind a 14000 indiai pamuttermelő átálljon az organikus pamut előállítására.

 Miért Tiger?

 A fenti térkép azt a projekt területet ábrázolja, ahol az indiai pamutot termelő farmerek földjei és a bengáli tigris élőhelye a kezdetek óta összefonódik az indiai pamuttermeléssel.

Jelenleg 4000 bio gazda és megközelítőleg 10000 farmer gazdálkodik a bengáli tigris élőhelyén.

cegespolo tiger cotton

A Neutral a Tiger termékcsalád forszírozásával, a WWF együttműködésével nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy összhangot teremt a megélhetést biztosító gazdálkodás és a bengáli tigris életterének megtartása között. E célból született meg a bengáli faj előtt tisztelegve a Tiger organic termékcsalád gondolata.

Ha a gazdák áttérnek a bio termelésre, azzal termőföldjük és az azon átívelő természetes vizek minősége lényegesen javul és egyre magasabb lesz. Ha a föld jól terem, azzal nyernek a gazdák és természetesen a vadvilág is.

A térképen jelölt területek több tízezer farmer között oszlanak fel, a bengáli tigrisek pedig egyfajta folyosóként haladnak át az egyes területek között.

Ha a farmerek felhagynak a vegyszeres eljárásokkal és áttérnek a Neutral Tiger javasolta és támogatta organikus termelésre, egy impozáns faj, a bengáli tigris kiemelkedő védelmét és fennmaradásának lehetőségét biztosítják.

Neutral Tiger termékek

- a biodiverzitásért

- a konvencionális gazdálkodás helyett az organikus termelésért

- ellenőrzött, magas minőségben

- címke nélkül

- 100% organikus pamutból

- EU Ecolabel, SA8000, GOTS, Oeko-Tex minősítéssel

- Mi a cegespolo.eu hímzőműhelyében, 100% napelemmel előállított energia felhasználásával emblémázzuk a Neutral Tiger termékeket! Napelemes rendszerünkek köszönhetően éves kibocsátás megtakarításunk 15 fának megfelelő. 8,74 tonna CO2 kibocsátást előzünk meg évente. A cegespolo.eu műhelyben emblémázott Neutrál pólók a legzöldebb pólók a magyar piacon.

Nézd meg a Neutrál termékkínálatunkat a webshopunkban.

 

Linkek a bloghoz:

Neutral Tiger: https://neutral.com/pages/tigercotton

Eu ecolabel: https://en.wikipedia.org/wiki/EU_Ecolabel

SA8000: https://sa-intl.org/programs/sa8000/

GOTS: https://global-standard.org/

Oeko-Tex: https://humusz.hu/termekcimkek/oeko-texr